Az étrendünk összeállítása során arra kell törekedjünk, hogy minden fontos tápanyagot tartalmazzanak az ételeink. Ez nem egyszerű ugyan, de nem is lehetetlen.
A csicseriborsó vásárlás hozzásegíthet minket a fontos fehérjék és vitaminok hozzájutásához. Rosttartalma miatt is érdemes beiktatni ezt a növényt az étrendbe. A csicseriborsó sokféleképpen felhasználható. A magokból készíthetünk levest, főzeléket és köretet is, de a lisztjét is használhatjuk kenyérsütéshez.
A Kis-Ázsiából származó növényt ma már egyre többen termesztik a Kárpát-medencében is. Igénytelen, ezért a konyhakertekben is kiválóan nevelhető. A csicseriborsó vásárlás sem megoldhatatlan feladat, mivel ma már az élelmiszerüzletekben bármikor hozzájuthatunk.
Fontos ásványokat is tartalmaz, ezért érdemes gyakran fogyasztani. Emésztése könnyebb, mint más hüvelyeseké, ezért igen népszerű azok körében, akiknek emésztési zavaraik vannak. A csicseriborsó vásárlás során szerzett magok csíráztatásra is alkalmasak. A 2-3 napos csírákat salátákba keverve fogyasztják.