Melyik lehet az igazán jó whisky, honnan ered és miért ajánljuk alkalmi fogyasztásra? Tökéletes választásnak bizonyul a skót whisky, ami eredetét tekintve Skóciából származik. Legalább 3 éven át érlelik, természetes alapanyagokból készítik. A skót whisky főbb összetevői közül meg kell említeni az árpát és az élesztőt. Szárításhoz tőzegre és tűzre, tiszta hegyi levegőre van szükség, valamit forrásvízre. A finom nedű készítése során legalább kétszer kerül lepárlásra, kivétel természetesen van. Van, ahol háromszor vagy két és félszer történik ez a folyamat.
A skót whisky jellegzetes színe függ a hordó előéletétől, bár sokszor azért szeszkaramell segítségével lehet sötétíteni az italt. Árpából készült a Glen Turner Heritage, ami enyhén gyümölcsös jellegével hódít. Zamatában a párolt körte és alma érvényesül a legjobban. Fás, édes jellege miatt sokan szeretik. Koktélokhoz kitűnő alapanyag, jégre öntve adja ki igazán az ízvilágát. Ez a whisky az érett borostyán sárga színéről azonnal felismerhető.